Esküvői fotózás – Esküvő szervezés

Posted on

Végre itt a jó idő, ami egyben azt jelenti hogy, lassan kezdődik az esküvő szezon..

esküvő szervezés

Esküvőszervezés terén szabadtérit szeretne a legtöbb pár álmai esküvőjének. A szikrázó napsütés, színesbe öltöztetett természet romantikus hangulat eredményez, ami káprázatossá varázsolhatja az esküvőd is, azonban nem árt néhány kérdést feltenned magadnak, választott helyszínnel kapcsolatban.

Szabadtéri esküvők esetén:

Van tető a fejünk felett, lehetőség eső esetére?

Mindenki csodás napsütésről álmodik esküvői napján, és a jól megválasztott időponttal sokat tehetünk annak érdekében, hogy teljesüljön is ez az álom. Sajnos azonban az időjárást senki sem tudja befolyásolni, leszámítva a légkört és a napot és még egy pár dolgot 🙂

De profi csapattal fel tudsz készülni minden eshetőségre.

Bármennyire is tervezted az időjárással bizony számolnod kell. Eső , erősebb szél esetén azonnal improvizálni kell, és a lehet legtöbbet kihozni az adott témából! Nem engedheti meg magának senki hogy, pár csepp eső letörölje a mosolyt az arcodról!!

Embertömeg az esküvőn?

Amennyiben szabadtéren szeretnéd rendezni az esküvőd, amely eseménynek helyszíne forgalmas, látványos helyen van – mindenképp fel kell készülnöd arra is, hemzsegnek a turisták.

esküvői fotózás Sopron

Ha nem zavar mások jelenléte, ezzel a ponttal nem is érdemes foglalkoznod, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb pár zártkörű rendezvényt szeretne. A tervezés kezdésénél két lehetőséged van:

  • Kereshetsz rögtön olyan helyszínt, ahol van szabadtéri kert, vagy udvar, mely leválasztható a násznéptől.
  • Ha nyugit szeretnél és ezt a verziót kihagynád az életedből, akkor találj ki olyan helyszínt, amely kevésbé forgalmas a turisták körében!

Ha már beleszerettél a kiválasztott helyszínbe, és utólag gondolkodsz ezen, akkor sincs elvetve a kocka, értekezz a helyszín szolgáltatójával, hogy van-e lehetőség esetleg csökkenteni ennek kockázatát, például a helyszín lezárásával.

Gondolj a tetőre is!!

Ügyelj rá, hogy a kiválasztott helyszínen legyen lehetőség meghúzni magatokat ha épp arra jár egy jó kis vihar!

A komoly időjárásváltozás lehetőségét érdemes az esküvő szerveződdel is egyeztetni, így felkészülhetsz minden helyzetre. Szükség van egy „B” tervre, ha a helyzet úgy kívánja. De remélhetőleg sosem lesz rá szükség.

A szabadtéri helyszín és a catering amire ügyelned kell!

Amennyiben nem egy étterem kerthelységét választod esküvőd helyszíneként, hanem csak szabadtéri helyszínre tervezel (pl. tóparton, mezőn, az több kérdést is felvet.

Egy jó catering szolgáltatónak mindenre van megoldása, és jó esetben ragaszkodni is fog egy-két dologhoz. Az ilyen helyszíneken ugyanis rendkívül fontos, hogy az eszközpark és a felkészültség kifejezetten a helyszínhez passzoljon. Vannak esetek ugyanis, amik nem kedvelik egymást:

Nyolc fogásos fine-dining ételeket felszolgálni például nem a legnyerőbb ötlet kivitelezni, de biztos van aki megoldja.

esküvői fotózás Veszprém

Okvetlenül ügyelj rá, hogy minden esküvőddel kapcsolatos szolgáltatód pontosan tisztában legyen a körülményeivel, és ne fordulhasson elő olyan gigászi probléma, mint például egy hosszabbító hiánya, vagy az italok nem behűtése.

Hogy néz ki az esküvőhelyszíned a választott időpontban?

Egy esküvő megszervezése hosszú folyamat, legtöbb esetben, ha van rá lehetőség, érdemes időben elkezdeni, nehogy véletlenül kimaradjon valami. Egyrészt azért, hogy mindenre bőven legyen időd és ne fulladjon kapkodásba a szervezés más részt, és ami talán a legfontosabb, a helyszín kiválasztása a betelt időpontok miatt.

Ha felkapott vendéglátó egységről van szó, előfordul hogy, már 1 évvel korábban lefoglalja valaki

Ha szeretnél mindent kézben tartani, a kiválasztott esküvői helyszínt nézd meg abban az időszakban is, amikor várhatóan esküvőd tartod majd. Egy-egy helyszín megjelenésében az évszak sokat befolyásolhat.